zaterdag, maart 31, 2012

Update situatie Denise, Wouter en Jordan

Door de selectie procedure heen!
Jawel, wat jullie gehoord hebben is helemaal correct! Heel goed nieuws, Ik ben door de keuring om toegelaten te worden tot de politie academie. Ik moet er wel bij zeggen dat ik nog op gesprek moet bij het korps waar ik gesolliciteerd heb en vandaar uit zal dan mijn aanname komen maar ik ben zo goed als verzekerd van mijn opleiding tot politie agent.

Gezinshereniging in zicht.
Dit is een heel positieve ontwikkeling in de situatie waar Denise, ik en Jordan deze tijd door heen gaan. Denise en Jordan zijn nog in Brazilie en het gaat hun daar goed! Echter missen ze hun echtgenoot en vader enorm. Het aller belangrijkste criterium om hun over te mogen halen en mijn gezin weer te gerenigen was dat ik een vaste baan en vast inkomen zou krijgen. Nu ik dus zo goed als aangenomen ben bij de politie kunnen we door gaan naar de volgende stap het vinden van een woning....

België
Daar komt echter nog wel heel wat voor kijken aangezien we niet in Nederland kunnen gaan wonen maar gedwongen zijn ons in België te vestigen. De reden hiervoor zijn de te hoge eisen van de Nederlandse Immigratie Dienst (IND) Helaas is het salaris wat ik als agent in opleiding zal gaan verdienen de eerste twee jaar niet toereikend aan de minimum salaris eis van het IND. In België is de salaris eis lager en kunnen wij niet anders dan ons daar dus maar te gaan vestigen. We zoeken nu dus een betaalbare woning vlak over de Belgische grens met zuid Limburg.

Denise en Jordan?
Wanneer Denise en Jordan naar België kunnen komen is nog niet zeker maar we verwachten nog wel dat we in elk geval deze zomer weer samen zullen zijn. Over verdere ontwikkelingen zal ik zeker opnieuw schrijven. Bedankt voor iedereens interesse en felicitaties!